diumenge, 23 de novembre del 2008

El pa amb tomata (o la independència de la cuina catalana)


El pa amb tomata és l'autèntic símbol de la independència de la cuina catalana. És indiscutible que des del punt de vista gastronòmic els Països Catalans constitueixen una república independent, no serem nosaltres els qui ara ho descobrirem. Per a celebrar els seus primers passos, encara efímers, la Coronela us fa partíceps d'una recepta que si bé és senzilla, com les que en aquests moments els associats i associades a la Coronela estan en disposició d'oferir-vos, té alhora una gran transcendència en tant que símbol de la independència de la nostra cuina.

La recepta del pa amb tomata: Per procedir a fer pa amb tomata heu d'agafar una llesca de pa (que tradicionalment era torrat) i sucar-la amb una tomata madura. Afegiu-hi després una miqueta de sal i un bon raig d'oli d'oliva (de les Garrigues). Si ho desitgeu, podeu fregar un all sobre el pa abans de sucar-hi la tomata. Bon profit!

5 comentaris:

Unknown ha dit...

tomata!! no tumàcat!

Unknown ha dit...

si comencem a renunciar a la nostra dialectologia lleidatana, estem arreglades!!!

I que consti que tomata està acceptat per l'IEC

Unknown ha dit...

Aquí va la primera controvèrsia gastronòmica: primer la sal i després l'oli, en raig generós que ajudi a distribuir la sal.

Anònim ha dit...

Teniu tota la raó, ja està arreglat.

Anònim ha dit...

A Lleida city és diu "TOMAKET"

Això de tomata ho diuen els de les barriades foranes que assetjen el nucli històric i "la coronela" ...